Hur vet man att en takläggare är seriös eller oseriös?

En av dom yrkesroller som fått dåligt rykte på grund av många oseriösa utförare är takläggare. Många firmor håller inte vad dom lovar utan utför rent av ett dåligt arbete. Behöver man anlita en takläggare är det lätt hänt att man blir osäker men det finns flera saker man kan göra för att kontrollera att en firma är seriös. Nedan följer några bra tips.

Kontrollera F-skatt

Det första man ska göra är att kontrollera så att den takläggare man funderar på att anlita är registrerad för F-skatt hos Skatteverket. I Sverige är detta ett krav för den som driver någon form av företag, och finns ingen F-skatt så finns heller inget företag. Detta är alltså av största vikt och inget man ska slarva med, i annat fall riskerar man att anlita svart arbetskraft vilket man såklart vill undvika av flera olika anledningar.

Be om referenser

Att annat bra sätt att bilda sig en uppfattning om den takläggare man planerar att ta hjälp från är att be om referenser. Har han eller hon utfört något liknande jobb som det du efterfrågar och var kunden nöjd? Referenser är ett bra verktyg som ofta ger en rättvis bild av olika typer av företag. Bra referenser betyder ofta ett bra och seriöst företag och dåliga referenser betyder att företaget inte uppfyller kundernas krav och önskemål.