Anlita flyttfirma – Tips!

Ska du byta bostad? Spännande! Att flytta är något som för de allra flesta betyder nystart, men att flytta kan i många fall ta betydligt längre tid än man kan tro, åtminstone om man ska göra det på egen hand. Det kan därför vara väldigt värdefullt för dig att anlita en flyttfirma istället. På så sätt har du möjlighet att få hjälp med allt från packning till förflyttning av alla saker och naturligtvis även bärhjälp.

Det finns flera sätt att gå tillväga när du vill anlita flytthjälp. Du kan antingen vända dig till en professionell flyttfirma, eller så kan du be vänner och bekanta om hjälp. Fördelen med att välja en flyttfirma är naturligtvis att du slipper bära och pyssla med saker själv som flyttfirma malmö, medan fördelen med vänner är att det blir billigare. Tack vare RUT-avdraget kan du nu få professionell hjälp med flytten mycket billigare. Här nedan har vi listat några riktigt bra tips som du bör ha i åtanke när du ska anlita en flyttfirma.

Bästa flyttfirmetipsen

Har du aldrig anlita en flyttfirma tidigare? Ingen fara! Det är en första gång för alla. En flyttfirma kan du vända dig till om du är i behov av hjälp med en komplett flytt eller om du bara behöver hjälp med olika delar av flytten. Du kanske vill packa själv, men få hjälp med frakten? Vad flyttfirmorna erbjuder för tjänster kan variera väldigt mycket. Vissa erbjuder nedpackning och uppackning, medan andra endast bistår med själva transporten av dina ting.

Var ute i god tid

Att vara ute i sista stund är ingen bra idé och du kan inte vara säker på att du kommer att få hjälp den dag och tid som du önskar. Se därför till att vara ute i så god tid som möjligt. Det gäller inte bara själva bokningen, utan du kommer även vilja ta in offerter från olika flyttfirmor för att kunna jämföra tjänster så väl som kostnader. När du tar in offerter från flera olika företag har du möjlighet att spara in en hel del pengar och du kan fokusera på andra delar, till exempel flyttpackningen. Vi rekommenderar att du är ute minst 30 dagar med bokning av flyttfirma innan själva flyttdagen.

Kontrollera företaget

Du vill inte bara ha en flyttfirma som är bra och som kan sitt arbete, du vill också se till att dina saker är skyddade om något skulle gå snett. Du bör därför se till att göra så mycket research om företaget som möjligt. Läs omdömen på nätet och kontakta referenser om sådana finns. Glöm inte bort att företaget även ska kunna erbjuda dig en försäkring så väl som en garanti för arbetet. Även den mest erfarna flyttfirma kan göra misstag och då behöver du en försäkring som täcker detta.